2000 let starý recept na pleťový krém: Chladí, omlazuje a vyhlazuje vrásky

prirodny-krem-na-plet1Moderní pleťové krémy a tělová mléka obsahují velké množství škodlivých chemikálií, které se po jejich aplikaci absorbují do pokožky. Není však vůbec nutné, abychom těmito látkami naše těla zaneřádili. 

Vraťme se proto o pár tisíciletí zpět v čase, do antického Řecka, kde před 2000 lety starověký lékař vypracoval recept chladivého a uklidňujícího krému na pleť.

Vyrobit ho je extrémně lehké a obsahuje jen přírodní ingredience. Dá se použít například pro odstraňování make-upu. Také se ukázalo, že snižuje množství vrásek a další projevy stárnutí.

Jste připraveni ho vyzkoušet? Pojďme tedy na to.

Budete potřebovat následující ingredience:

    • 1 polévkovou lžíci medu (nejlépe tepelně neupravovaného, ​​nefiltrovaného)
    • 8 polévkových lžic nastrouhaného včelího vosku
    • 200 ml mandlového oleje
    • Přibližně půl sklenice (1 dcl) vody z růžových lupenů (dá se koupit v obchodech se zdravou výživou, případně si ji můžete vyrobit tak, že růžové lupeny zalijete vroucí vodou a necháte louhovat, až se voda ochladí, pak vodu scedíte)
  • Pokud se vám nelíbí vůně růží, můžete pro aroma použít i odvar z jiných vonných bylinek
  • 2 malé, vyčištěné a sterilizované skleněné kelímky s víčky

Postup přípravy:

V malé pánvi na mírném ohni rozpusťte včelí vosk a med v mandlovém oleji. Když se vše rozpustí, odeberte pánev z ohně a nechte mírně vychladnout.


Směs následně přemístěte do malého džbánku, misky nebo jiné nádobky a pomalu, za stálého míchání, do ní přilévejte vodu z růžových lupenů.

Když je krém zcela saturovaný růžovou vodou, přestane víc vodu absorbovat. V tomto bodě již s přiléváním vody přestaňte a nechte krém vychladnout.

Konečně, nalejte směs do připravených kelímků a nechte úplně vychladnout ještě předtím, než je uzavřete víčky. Jak bude krém chladnout, postupně se jeho barva zesvětlí.

Doufáme, že vám tento recept přijde k užitku a bude se líbit stejně, jako nám!


Zdoj: When You Try This 2,000 Year Old Lotion Recipe, You´ll know Why People Still Use It

NEPŘEHLÉDNĚTE

loading…

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Spočítejte *